Kosár

Kosár

Díjat kaptak a legjobb szakács-, cukrász- és pincértanulók!

2016-04-21 14:05:59

A Szakma Sztárjai verseny keretén belül 40 különböző szakképesítésben mérték össze tudásuk az ifjú tehetségek.

A szakmai versenyt a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából hirdették meg, immár kilencedik alkalommal, nappali tagozaton végzős szakiskolai tanulók számára. 

A verseny selejtezője egy írásbeli teszt volt, melyen országosan közel 5200-an vettek részt. A legjobb eredményt elérő versenyzőket hívták be a szakmák válogatóiba, ahol  gyakorlati  feladatokban mérték össze tudásuk. Ezeket a válogatókat az oszág különböző szakoktatási intézményeinek tanműhelyeiben rendezték meg. 

A  döntőre a háromnapos Szakma Sztár Fesztiválon került sor, melyen 214 diákvett részt, 110 oktatási intézményből. A szakmai versenyen a jó eredményt elérő tanulók  felmentést kaptak a tanév végén esedékes szakmai záróvizsga alól. A diákok jól szerepeltek, így 84%-uk kiérdemelte ezt a minősítést.

Az eseményen zajlott a III. SkillsHungary Nemzeti Döntő, melyen 10 szakmát foglal magába: A festő, dekoratőr, a fodrász, a kőműves, a pincér, a szakács, a szépségápoló, a villanyszerelő és a virágkötő versenyszámokban a svédországi Göteborgban idén decemberében rendezendő EuroSkills, valamint az ápolás és gondozás és az informatikai hálózati rendszerüzemeltető versenyszámokban pedig a WorldSkills Abu Dhabi 2017 versenyre választották ki a Magyarországot képviselő versenyzőket.

Szakma Sztárja 2016

Szakácstanulók közt az első Rába René Rajmund lett a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum Gundel Károly Szakképző Iskolából, a cukrászoknál Petényi Laura a Kecskeméti SZC Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskolából és Szakiskolából, míg pincéreknél Cseh Bence a veszprémi "SÉF" Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskolából.

Gratulálunk az ifjú tehetségeknek!

forrás: chefpincer.hu

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM

-->