Kosár
Tarolt az Onyx a Dining Guide díjkiosztón!
A Dining-Guide feburár 29-én tartotta díjkiosztóját, valamint nyilvánosságra hozta TOP-100-as hazai étteremranglistáját
A díjátadó gála a Larus Étterem és Rendezvényközpontban került megrenezésre, ahol kitüntették Magyarország kiemelkedő éttermeit és séfeit. Az Onyx étterem több szempontból is tarolt – A fődíjnak számító Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díján túl az étterem szakácsa nyerte az Év Szakácsteljesítménye Díjat, mégpedig Széll Tamás, a Bocuse d’Or-on elért teljesítményéért.
A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjat Németh Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója adta át az Onyx-csapatnak.
A Zepter-Év Innovatív Konyhája díjat a Borkonyha étteremnek ítélte oda a zsűri, melyet Sárközi Ákos séf vette át. A Hennessy-Év Séfje díját a Costes étterem fiatal tehetségének, Palágyi Eszternek adták át. A tavaly nyitott budai Émile étterem a Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díját érdemelte ki. a Törley- Év Ifjú Séftehetsége Díjat pedig Fehér Gábor, az ESCA tulajdonos-séfje nyerte. Street Food kategóriában, a PolaPolát vehette át a Staropramen-Év Street Food Díját.
Nicola Portinari garantálta az idei étteremkalauz szakmai hitelességét – A zsűri elnökeként, az olasz sztárséf titokban tesztelte a legjobb húsz éttermet, és ezen tapasztalatok megimserése után döntött a zsűri a legjobb helyezésekről.
Az idei Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauza már kapható az újságárusoknál. Az új pontozási rendszert követő kiadvány a TOP 100-as rangsor mellett több mint 200 további étteremről és street food helyről szolgál információval. A kiemelkedő gondossággal összeállított étteremkalauz kapcsán Herczeg Zoltán gasztronómiai szakértő, a Dining Guide éttermi tesztjeinek vezetője így vélekedett: „A jó étterem arról ismerszik meg, hogy a vendéget ételhez jutása előtt már felkészítik arra, hogy valami nagy dolog van készülőben, ezért a vendég figyelme fokozódik. Az étteremnek az a célja, hogy minket elvarázsoljon, hiszen akkor jövünk vissza. Ez nagyon fontos szempont. Ha az étterem ebben úgy gondolkodik, hogy nem érdekes, mi történik a vendégével, míg az étel meg nem érkezik, akkor nagyot téved. Mert az emberek nem automaták. Az étterem egy szolgáltatás és nem egy alapanyagbánya.”
A 2016-os Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:
Fődíj:
- Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj: Onyx
Különdíjak:
- Év Szakácsteljesítménye Díj – Széll Tamás, Onyx
- Zepter-Év Innovatív Konyhája Díj: Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
- Hennessy-Év Séfje Díj: Costes – Palágyi Eszter, séf
- Törley-Év Ifjú Séftehetsége Díj: ESCA – Fehér Gábor, séf
- Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díj: Émile – Kövér Gergely, séf
- Staropramen-Év Street Food Díj: PolaPola
Magyar Konyha Az Év Termelője Díj:
- Sándor Tamás (Bükki Sajt)
- Balogh Nagy Erzsébet (Keleméri Báránykák)
- Szabó György (Györgytea)
Volkswagen-Dining Guide TOP-10 éttereme:
- Onyx – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros
- Costes – Palágyi Eszter, séf
- Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
- Costes Downtown – Miguel Viera, Tiago Sabarigo, séfek
- Salon – Wolf András, Fekete Antonio, séfek
- Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf
- Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek
- MÁK – Mizsei János, séf
- Émile – Kövér Gergely, séf
- Alabárdos – Kiss O’shea Dániel, séf
forrás: diningguide.hu