Kosár

Kosár

A fogyatékkal élők beilleszkedését és munkalehetőségét elősegítő, szekszárdi Ízlelő Étterem gasztrokalandja a Kempinski Hotel Corvinus Budapest konyháján

2016-02-16 10:24:55

A luxushotel profi gasztrocsapata beavatta Magyarország első, kizárólag fogyatékosággal élő EMBEREKET foglalkoztató éttermének, az Ízlelőnek dolgozóit a finger food készítés rejtelmeibe.

Szendi Árpád séf vezetésével tekinthetett be a szakma rejtelmeibe az Ízlelő étterem csapatának két tagja, Ágoston Péter konyhafőnök és Gyulai Zoltánné (Évi) szakács. Évi nem előszőr látogatja ötcsillagos szálloda konyháit – Már korábban is részt vett egy képzésen, melyen a szusikészítés csínját-bínját tanulhatta meg a Kempinski területén müködő Nobu Lounge Bar séfjeitől.

Most is konkrét céllal érkeztek – szeretnének tanulni és továbbfejlődni a finger food készítés területén. Mivel a luxushotelben éppen aznap, szerda este nagyrendezvényt bonyolítottak – ez tökéletes alkalom volt arra,  hogy Évit és Pétert tanítgassák. Dícséretes a Kempinski Hotel hozzáállása, hogy az Ízlelő csapatának felkérésére, tudnak időt szakítani a fejlődni szándékozó szakácsok továbbképzésre.

A képzés során sous-vide eljárással készített scampit, ananászt és füstölt lazacot tűztek pálcikákra, emellett ellmagyarázva a szuvidolás lényegét is elmagyarázták. Ezt követően csirkemell falatkákat készítettek közösen babérlevél, fokhagyma, bors, curry ízesítéssel, bécsi panírba forgatva. Uborkalevest is tálaltak az "ÉS" konyháján aznap kis pohárkába – ezt is megtanították az Ízlelősöknek.

A megváltozott munkaképességűek minicsapata rengeteg új tudás birtokában búcsúzhatott a hotel konyháján dolgozó profi szakácsoktól, akiket nagy köszönet illet a példamutató és önzetlen szakmai oktatásért, valamint azért a kedves és baráti légkörért, amilyen módon a kissé megilletődött, vidékről érkező kollégáikat fogadták.

forrás:  turizmusonline.hu

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM

-->