Kosár

Kosár

Ismét a szekszárdi borok és borászat jó hírét ünnepelhetjük!

2015-11-24 10:24:37

Az év borászata a Heimann Családi Birtok lett a Gault&Millau kalauz értékelése szerint!

A 2016-os Év Borászata, a Gault&Millau értékelése szerint a Heimann Családi Birtok! „Hagyomány és evolúció” – az eredetileg szakácsversenyre kitalált elnevezés tökéletesen illik a Heimann Birtok borászatára is. Igazi nemzedékeken átívelő családi birtok, mely vállalja és hasznosítja az előző generációk tapasztalatát, és erre az erős alapra s építi a mai kor igényeinek és (a részben külföldről szerzett) tudásának ismeretében szekszárdi borászatát.

Heimann Családi Birtok - Gault & Millau

A család jelenlegi mindkét generációja – Zoltán és Ágnes, és nagyobbik fiuk, ifjabb Zoltán – egyaránt részt vesz a birtok életében, ki-ki a képességei kibontakozását leginkább engedő területen. A kékfrankos és a kadarka borvidéki hagyományának, termesztési adottságainak és a házasításokban való felhasználásának köszönhetően boraik gazdagon gyümölcsösek, fűszeresek, jó szerkezetűek. „Barbár” boruk komplexitásban, nagyságban, érlelhetőségben nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét. A Heimann Családi Birtok kíváló példája a jól müködő hazai családi vállalkozásoknak, valamint a borászatok közt is teljesítménye példaértékű!

Gault&Millau Étteremkalauz 2016A Gault&Millau Étteremkalauz (Magyarország) 2016-os kötete 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, továbbá értékel 171 borászatot és 234 szállodát. A sajtótájékoztatón Molnár B. Tamás, a kalauz főszerkesztője elmondta, hogy idén először jelentkezik a kalauzban a Budapest extra (ajánlásokkal a következő területekről: street food, alternatív vendéglátás, cukrászda, kávéház, sörözők), és a zsűri először tesztelte a hazai kézműves söröket.

A Gault&Millau további 2016-os díjazottjai:

  • Az év étterme: az Alabárdos (tulajdonos: Andrusch Péter)
  • Az év konyhafőnöke: Lőrincz György (Babel)
  • Az év étteremtulajdonosa: Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile)
  • Az év felfedezettje: a St. Andrea Wine & Gourmet Bar
  • Az év kisvendéglője: Fricska Gasztropub
  • Az év vidéki étterme: Anyukám mondta (Encs)
  • Alternatív vendéglátás elismerését kapták: Séf utcája,  Buja disznó
  • Aranyszalag Minőség tanúsítványt idén a Beregi szabadtartású csirke (Alemitta)

A Czifray versenykurzus díjazottjai:

  • 1. helyezett: Daniel O’Shea (Alabárdos, Budapest)
  • 2. helyezett: Horváth Ákos (Lou-Lou, Budapest)
  • 3. helyezett: Szűcs Zoltán (Salon, Budapest)

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM

-->