Kosár

Kosár

Lezajlott a hazai Bocuse d'Or első fordulója

2015-09-18 12:05:44

A zsűri elbírálta a beérkezett recept-pályázatokat.

A zsűri elsősorban a kidolgozottságot, a szezonalitást, a húsok és köretek arányát, valamint a változatos technológiák használatát értékelte, ezenkívül fontos szempont volt a befektetett munka is, hiszen a Bocuse versenyzőkre kemény munka vár. A pályázat témája a mangalica tarja, a mangalica karaj illetve a mangalica pofa és nyelv volt, amelyhez a piac zöldség- és gyümölcskínálatából lehetett választani.

A 19 érvényes pályázat közül válaszotta ki a legígéretesebb séfeket a Magyar Bocuse d’Or Akadémia zsűrije - Bíró Lajos, Csapody Balázs, Hamvas Zoltán, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Vomberg Frigyes és Wolf András. A december 13-án esedékes előselejtezőre 12 versenyző jutott tovább, akikből majd 4-6 személy juthat tovább a februári magyar döntőre. Ezen döntőn dől el, hogy a Budapesten megrendezésre kerülő Bocuse d’Or Europe versenyen ki képviselheti Magyarországot.


Az magyar hústál a Lyon-i világdöntőn

2016. májusában Európa 20 országa versenyez hazánkban. Ha a korábbi magyar versenyzőkhöz; Széll Tamáshoz és Molnár Gáborhoz hasonló sikeres szereplés megismétlődik, a magyar versenyző ezen a versenyen kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2017-es világdöntőjére.

A továbbjutottak névsora:

  • Domján Richárd – Bock Bisztró, Budapest
  • Győrffy Árpád – Kollázs, Four Seasons, Budapest
  • Katona András – 12 Hay Hill, London, Egyesült Királyság
  • Kovács Attila – Spaletta Étterem és Sörház, Kecskemét
  • Mizsei János – MÁK Bisztró, Budapest
  • Molnár Péter – Johanna Maier Filzmoos, Ausztria
  • Pohner Ádám – Olimpia Étterem, Budapest
  • Sándor Rodrigo – Costes Downtown, Budapest
  • Sipos András – NU bistro, Budapest
  • Sugár Róbert – Kistücsök Étterem, Balatonszemes
  • Szabó László – Helyszíni szolgáltatások, Sodexo
  • Volenter István – 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár

 

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM

-->