Kosár

Kosár

Budapesten lehet 2016-ban a Bocuse dOr

2014-01-08 09:19:00

A nagysikerű szakácsverseny európai döntője 2016-ban Budapestre költözhet.

A nagysikerű szakácsverseny európai döntője 2016-ban Budapestre költözhet, ugyanis hazánk is pályázott a 2016-os Bocuse d’Or Eupore megrendezésére. A szakmai és anyagi feltételek adottak, így jó eséllyel pályázhatunk London, Bécs vagy Lodz mellett.

 

A magyar gasztronómia és gasztrokulturális szakma számára egy óriási lehetőség van készülőben, ugyanis 2016-ban Budapesten rendezhetik meg a Bocuse d'Or Europe-t, a nagysikerű szakácsverseny európai döntőjét. A híres szakácsolimpia mellett a hazai konyha nemzetközi szintű megismertetésére és megkedveltetésére nyílna lehetőség.

A pályázatot a Magyar Bocuse d'Or Akadémia nyújtotta be, a létrejöttében pedig a Magyar Gasztronómiai Egyesület, a kormányzat turisztikáért és vendéglátóiparért felelős vezetői, Budapest főpolgármestere, és a hazai gasztrokulturális szakma vezéralakjai is segédkeztek.

A rendezés anyagi és szakmai feltételei adottak, a felmerülő költségeket tulajdonképpen az adott évi költségvetésből fedeznék. Ami a szakmai felkészültséget illeti, az eddig megrendezett magyarországi selejtezőket is a hivatalos normák szerint kellett levezényelni. Nem beszélve a Széll Tamás vezette magyar küldöttség sikeres szerepléséről, akik óriási tapasztalatra tettek szert a tavalyi versenyen a 10. hely megszerzésével.

Széll Tamás Bocuse d'Or szakácsverseny 10. helyezettje

A Bocuse d'Or szakácsverseny a 2016 tavaszán megrendezésre kerülő SIRHA Budapest Élelmiszeripari, Cukrász, Sütőipari és Vendéglátó-ipari szakkiállítás legrangosabb kísérőeseménye lenne.

A magyar pályázat mellett London, Bécs és Lodz is versenyben van a megrendezés jogáért. A döntést az idén májusban megrendezésre kerülő stockholmi Bocuse d’Or-on hozzák nyilvánosságra.

 


Véleménye van, hozzáfűzne még valamit?
Várjuk kommentjeit a Vendi.hu Facebook oldalán:
facebook.com/vendi.hu

Google+ profil


 

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM

-->