Kosár

Kosár

Electrolux sokkoló hűtők: az ételtartósítás új fejezete

2013-10-09 16:20:00

Tudja miért érdemes sokkoló hűtőre beruházni? Olvassa el érveinket!

A sokkoló hűtők egy új fejezetet nyitnak a hűtés/fagyasztás, és a hűtve történő tárolás vonatkozásában. Az ételek hűtve történő eltarthatósága eddig komoly feladatot jelentett, azonban a sokkoló hűtők megjelenésével ez a feladat sokkal gazdaságosabb lett: idő és pénz takarítható meg vele, nem beszélve a ráfordított idő csökkenéséről.

 

Kétfajta gyorshűtési ciklus

Electrolux Professional sokkoló hűtőA gyorshűtés vagy sokkolóhűtés lényege a még meleg, +90 oC -os ételt +3 oC-osra, vagy +75 oC -ról -18 oC -ra lehűteni. Az előbbi (sokkoló hűtés) folyamatot 90 perc alatt végzi a készülék, míg a második – gyorsfagyasztás funkciót 3 óra alatt végzi.

Ezekkel a megoldásokkal megakadályozható a baktériumképződés és az ételben a kristályképződések kialakulása, valamint növelhető a tartósítási idő. A gyorshűtési ciklusok végén az étel +3 oC-on, vagy -18 oC -on tárolható, akár több hónapig, az étel színeit, értékes tápanyagait, formáját továbbra is megőrizve, azaz bármiféle minőségromlás nélkül. A visszahűtött – regenerált étel ugyanolyan ínycsiklandozó marad a vendég tányérján, mintha nemrég készült volna el!


Innovatív technológia

A behelyezett étel hőmérsékletéről a belső maghőmérő szonda gondoskodik. Segítségével a sokkoló berendezés folyamatosan tájékozódik az étel belső hőmérsékletéről, így ha elérte a kívánt értéket, hangjelzéssel figyelmezteti az üzemeltetőket a ciklus végéről.

A modern kezelőfelületen minden információ megjelenik: idő, maghőmérséklet, hátralévő idő, hibajelzések, szerviz információk. A készülék minden információt letárol, amit a hozzá csatlakoztatható nyomtatóval ki is nyomtathat, vagy PC-vel összekötve lementhet digitális formátumban.

Electrolux Professional sokkoló hűtő

Gyors munkavégzés, idő és pénz megtakarítás

A készülék a gyorsfagyasztási ciklusok végén automatikusan tartja a beállított hőmérsékletet: +3 oC, vagy -18 oC. Automatikus (forró gázos) leolvasztás, a szennyvizet csatornába, vagy külön vízgyűjtő edénybe engedi. Két személyre szabható program segíti a munkát, melyekben idő és hőmérséklet egyaránt beállítható.

A Electrolux Professional sokkoló hűtők előnyeit összefoglalva: kiváló, időtálló rozsdamentes acél anyagminőség, korszerű technológia, könnyű kezelhetőség, gyors munkavégzés, jól illeszkedik a konyha egyéb munkafolyamatai közé, több a ZANUSSI Professional kombisütőivel kompatibilis méretkialakítás áll az ügyfelek rendelkezésére. A konyhai folyamatok jobban tervezhetőek, így jelentős időt és költséget lehet megtakarítani a használatukkal.

 

 

 


Véleménye van, hozzáfűzne még valamit?
Várjuk kommentjeit a Vendi.hu Facebook oldalán:
facebook.com/vendi.hu

Google+ profil


 

Kapcsolódó cikkek:

 

Hozzászólások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM

-->