Kosár

Kosár

Dagasztógép, háromfunkciós keverőgépek –vásárlási tanácsok, ötletek

2013-03-11 08:16:00

Dagasztógép, vagy háromfunkciós keverőgép nagykonyhai használatra? Olvassa el vásárlási útmutatónkat.

Háromfunkciós keverőgépA jó minőségű dagasztógép elengedhetetlen kelléke a konyháknak. Alkalmazhatóak vendéglők konyhájában, közétkezési nagykonyhákban, pizzériákban, cukrászdákban, sütödékben, kávézókban, stb., azaz bárhol, ahol tésztát kell dagasztani, pizza, sütemények, stb. készítéséhez. Az ipari keverőgépek legfontosabb előnye a tartósság, avagy időtállóság, szemben a háztartási kivitellel, ugyanis az otthoni készülékeket nem az olyasfajta feladatokra tervezték, amilyen a nagykonyhákban várnak rájuk.

Két nagy kategóriába soroljuk őket: spirálkaros dagasztók és a többfunkciós keverő-dagasztógépek (habverő-dagasztó-keverő gép).

A Vendi Hungári Kft. kínálatában szereplő dagasztógépek megbízható gyártótól származnak, kizárólag ipari vagy kisipari felhasználásra. A segítségükkel nem fog többet gondot okozni a dagasztás, a készülékek könnyedén megbirkóznak a feladattal.

Dagasztógépek, keverőgépek fajtái

A két alapvető fajtája a professzionális dagasztóknak a spirálkaros dagasztógépek és a többfunkciós bolygóműves keverőgépek; mindkét fajtának megvan a maga előnye. A robosztus kialakításuk és teljesítményük miatt a padlóra kell állítani (és rögzíteni), néhány kisebb (üst)méretű csekélyebb teljesítményű változataik asztalra, állványra is helyezhetőek, rögzíthetők. Választáskor érdemes a rendelkezésre álló helyet is felmérni, mert a helyigényűk akár 1m2 is lehet.

 • Háromfunkciós keverőgépek

  A háromfunkciós keverőgépek rendkívül sokoldalúak: nemcsak dagasztásra alkalmasak, hanem a három különböző cserélhető szerszámnak köszönhetően habverésre és krémkeverésre is használhatóak. A háromfunkciós keverőgépeknél a motor az üst felett helyezkedik el, és körkörös irányban forgatja a szerszámot az üstben. Számos feladatot elvégezhet vele: krumplipüré, sütemény, torta és pite tészta, tejszínhab, tojásfehérje-hab, cukormassza és fondant, nokedli és egyéb tészták, kenyér és pizza tészta dagasztására, keverésére. Ez a szerteágazó feladatkör szinte garancia arra, hogy felgyorsuljon minden konyhai folyamata!
 • Spirálkaros dagasztók

  A spirálkaros dagasztók kenyérfélék, (pizza) tészták és sütemények alapanyagainak dagasztására, keverésére alkalmas. Nagy teljesítményű motor hajtja meg, és mozgatja a szerszámokat és az üstöt is. Több sebességfokozattal is működtethető, ezeket a biztonság érdekében csak a használati utasításban megjelölt módon szabad alkalmazni.

SüteményekCukrászati dagasztógép

Dagasztógépek, keverőgépek kapacitása

Az ipari dagasztók alaptészta és liszt feldolgozásának kapacitása nagyon különböző. Függ a gép fajtájától, teljesítményétől az üst méretétől, stb. Az ideális méretű ipari dagasztógép egy konyha számára az, ami képes feldolgozni azt az elvárt mennyiséget, amire általában szükség van a forgalom szempontjából napi szinten. A 10-20 kg-nyi tészta dagasztására képes készülékektől kezdve elérhető a piacon akár az igazán nagy, akár több száz kg-nyi tészta feldolgozására képes ipari dagasztókat is.

A vásárlást megelőzően mindenképp tájékozódjon a piaci kínálatról, és kérje munkatársunk, vagy egyéb szakember segítségét, hogy megállapíthassák az Ön konyhájának igényeit.

Ipari keverőgépek üstjének jellemzője

A professzionális keverőgépek, dagasztók megvásárolhatók rögzített vagy leszerelhető üsttel (a keverő szerszám szintén fixen rögzített vagy leszerelhető). Az utóbbi esetben könnyebben és gyorsabban elvégezhető a készülék tisztítása. Az üst űrtartalma is fontos szempont a választás során, ugyanis a tészta dagasztása mellett habverésre, krémkeverésre is használhatja, sőt jóval nagyobb mennyiség készíthető vele. 10-20 literes, 30-40 literes, vagy 50-80 literes keverőgépeket is talál kínálatunkban.

Szakács

Ipari dagasztógépek fordulatszáma, sebessége

Az alkalmazott sebességi fokozat nagyban befolyásolja a végső termék minőségét, így sok készüléknél több fordulatszámon üzemeltetheti a gépét. Általában más sebességfokozatokat kell alkalmazni az egyes funkcióknál (krémkeverés, dagasztás, habverés). A spirálkaros dagasztók jellemzően 1-2 állítható sebességfokozattal, míg a habverő-dagasztó-keverő gépek 3-5 fokozattal rendelkeznek.

Dagasztógép keverőkarokSpar keverőgép üstjei

Az ipari dagasztók, keverőgépek standard felszerelése, jellemzői

 • A gépeket általában az alapvető funkciókat ellátó szerszámokkal együtt szállítják (habverő-, dagasztó, és krémkeverő kar. üst).
 • Az ipari dagasztógépek használata mindig kockázattal jár, így az előírt biztonsági utasításokat mindig be kell tartani, és nagyfokú odafigyeléssel kell üzemeltetni a gépet. Ennek jegyében számos biztonsági felszerelést tartalmaz a gép: vészleállító gomb, védőrács az üst fölött, automatikus leállítás, amennyiben a védőrács eltávolításra kerül, stb.
 • A jobban tervezhető munkához, időzítéshez időkapcsoló áll rendelkezésre.
 • A nagyobb méretű üsttel rendelkező gépeknél üstszállító kocsi segíti a könnyebb mozgathatóságot.
 • Némely típusú keverőgépekhez csatlakoztathatóak más segédgépek is, így annak teljesítményét más, nehezebb feladatokra is fel lehet használni. Így például húsőrlő, vagy zöldségfeldolgozó segédgép csatlakoztatható ehhez a típushoz.

 

Ha a leírtak felkeltették érdeklődését, vagy nem kapott minden felvetődő kérdésére kielégítő választ, forduljon bizalommal munkatársainkhoz az alábbi elérhetőségeken, készséggel tájékoztatják.
06 74/510-053
06 1/431-8687

 


Véleménye van, hozzáfűzne még valamit?
Várjuk kommentjeit a Vendi.hu Facebook oldalán:
facebook.com/vendi.hu

Google+ profil


Kapcsolódó cikkek:

 

Hozzászólások