Kosár

Kosár

NÉHÁNY ÉRV AZ INDUKCIÓS TECHNOLÓGIA ALKALMAZÁSA MELLETT!

2010-05-16 17:25:00

Néhány érv az indukciós technológia mellettIndukciós főzéskor a hő közvetlenül az edényben keletkezik,

a hő legnagyobb részét az étel veszi fel, az üvegkerámia főzőfelület csak az edénytől veszi át a meleget, és gyakorlatilag hideg marad. A hálózatból felvett energia függ a főzőfelületen lévő edény méretétől, ezért amikor nincs a főzőfelületen edény, gyakorlatilag nincs teljesítményfelvétel sem. Az edényben létrehozott hő az edény fizikai tulajdonságainak, valamint az edény alakjának és a mágneses térben való elhelyezkedésének a függvénye. Minden fémtárgy, amely a mágneses térbe kerül, pl. acél evőeszköz, felmelegszik. Indukciós főzéshez csak mágnesezhető anyagokból (tehát acéllemez, öntöttvas) készült edények alkalmazhatóak, a háztartásban elterjedt alumínium-, rozsdamentes acélból készült edények indukciós főzéshez nem használhatóak. Kivételt képeznek azok a rozsdamentes edények, amelyek olyan háromrétegű fenékkel készültek, melynek középső rétege mágnesezhető acéllemez.

Időmegtakarítás a főzés és sütés során: mivel nem az üvegkerámia lap, hanem közvetlenül a főzőedény melegszik fel, nincs hő veszteség és a hatékonyság jobb, mint a hagyományos eljárásoknál.

Energia-megtakarítás: bizonyított tény, hogy az indukciós főzés során kevesebb elektromos energia szükséges, mint az egyéb főzési eljárások esetében mivel az indukciós főzés hatásfoka 90 % a normál elektromos tűzhellyel szemben ahol 55 %-os a hatékonyság, amivel számolhatunk.

Ellenőrzött hőátadás és nagyobb biztonság: a főzőlap a hőátadást közvetlenül a szabályzó kezelése után indítja ill. szakítja meg. Ha leveszi az edényt a főzőhelyről, akkor a fűtés megszakad, akkor is, ha nem kapcsolja le a főzőhelyet. Ha véletlenül kendőt vagy más éghető anyagot felejt a főzőlapon, az még bekapcsolt főzőhely esetén sem ég el. A főzés után az üvegkerámia lapon már csak az edény által leadott maradék hő érezhető.

Könnyen ápolható: mivel az üvegkerámia lap nem forrósodik fel, ételmaradék sem éghet rá. A főzőlap tisztításával nem kell várnia addig, amíg az lehűl. Így a főzőlap a kényelem és a biztonság maximumát nyújtja.

 

Google+ proil


 

Kapcsolódó cikkek:

 

Hozzászólások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM

-->