Kosár

Kosár

Tarolt az Onyx a Dining Guide díjkiosztón!

2016-03-03 09:32:36

A Dining-Guide feburár 29-én tartotta díjkiosztóját, valamint nyilvánosságra hozta TOP-100-as hazai étteremranglistáját

A díjátadó gála a Larus Étterem és Rendezvényközpontban került megrenezésre, ahol kitüntették Magyarország kiemelkedő éttermeit és séfeit. Az Onyx étterem több szempontból is tarolt – A fődíjnak számító Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díján túl az étterem szakácsa  nyerte az Év Szakácsteljesítménye Díjat, mégpedig Széll Tamás, a Bocuse d’Or-on elért teljesítményéért.

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjat Németh Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója adta át az Onyx-csapatnak.

A Zepter-Év Innovatív Konyhája díjat a Borkonyha étteremnek ítélte oda a zsűri, melyet Sárközi Ákos séf vette át. A Hennessy-Év Séfje díját a Costes étterem fiatal tehetségének, Palágyi Eszternek adták át. A tavaly nyitott budai Émile étterem a Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díját érdemelte ki. a Törley- Év Ifjú Séftehetsége Díjat pedig Fehér Gábor, az ESCA tulajdonos-séfje nyerte. Street Food kategóriában, a PolaPolát vehette át a Staropramen-Év Street Food Díját.

Nicola Portinari garantálta az idei étteremkalauz szakmai hitelességét  A zsűri elnökeként, az olasz sztárséf titokban tesztelte a legjobb húsz éttermet, és ezen tapasztalatok megimserése után döntött a zsűri a legjobb helyezésekről.

Az idei Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauza már kapható az újságárusoknál. Az új pontozási rendszert követő kiadvány a TOP 100-as rangsor mellett több mint 200 további étteremről és street food helyről szolgál információval.  A kiemelkedő gondossággal összeállított étteremkalauz kapcsán Herczeg Zoltán gasztronómiai szakértő, a Dining Guide éttermi tesztjeinek vezetője így vélekedett: „A jó étterem arról ismerszik meg, hogy a vendéget ételhez jutása előtt már felkészítik arra, hogy valami nagy dolog van készülőben, ezért a vendég figyelme fokozódik. Az étteremnek az a célja, hogy minket elvarázsoljon, hiszen akkor jövünk vissza. Ez nagyon fontos szempont. Ha az étterem ebben úgy gondolkodik, hogy nem érdekes, mi történik a vendégével, míg az étel meg nem érkezik, akkor nagyot téved. Mert az emberek nem automaták. Az étterem egy szolgáltatás és nem egy alapanyagbánya.

A 2016-os Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:

Fődíj: 

  • Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj: Onyx

Különdíjak:

  • Év Szakácsteljesítménye Díj – Széll Tamás, Onyx
  • Zepter-Év Innovatív Konyhája Díj: Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
  • Hennessy-Év Séfje Díj: Costes – Palágyi Eszter, séf
  • Törley-Év Ifjú Séftehetsége Díj: ESCA – Fehér Gábor, séf
  • Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díj: Émile – Kövér Gergely, séf
  • Staropramen-Év Street Food Díj: PolaPola

 Magyar Konyha Az Év Termelője Díj:

  •  Sándor Tamás (Bükki Sajt)
  •  Balogh Nagy Erzsébet (Keleméri Báránykák)
  •  Szabó György (Györgytea)

Volkswagen-Dining Guide TOP-10 éttereme:

  1. Onyx – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros
  2. Costes – Palágyi Eszter, séf
  3. Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
  4. Costes Downtown – Miguel Viera, Tiago Sabarigo, séfek
  5. Salon – Wolf András, Fekete Antonio, séfek
  6. Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf
  7. Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek
  8. MÁK – Mizsei János, séf
  9. Émile – Kövér Gergely, séf
  10. Alabárdos – Kiss O’shea Dániel, séf

forrás: diningguide.hu

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM

-->