Kosár

Kosár

Magyar szakács a Fat Duckban

2010-04-05 11:21:00

Hosszas előkészületek után végre megszületett a Magyar Bocuse d’Or Akadémia pályázatának győztese,

 amelyet a világ egyik legjobb éttermében eltöltött gyakorlati lehetőséggel összefüggésben hirdetett meg. A három hónapos szakmai tréningen Román János, a 28 esztendős tehetség vehet részt, akit az Akadémia a Fat Duck Team-mel közösen választott ki. A fiatal magyar szakács május 10-én áll munkába, terveink szerint munkájáról folyamatosan tájékoztatja szervezetünket.

„Nagyon megörültem a lehetőségnek és azonnal pályáztam az Akadémiánál, mivel személy szerint Heston Blumenthalt a világ egyik legjobbjának tartom, tehát azt gondolom, hogy a vele való közös munka vissza nem térő lehetőség számomra. Most, hogy én kaptam meg a bizalmat, borzasztóan örülök és izgatott vagyok. Köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített ehhez a szenzációs lehetőséghez!” – nyilatkozott János.

„Heston Blumenthal rendkívül nyitottan állt Akadémiánk megkeresése előtt, amikor megállapodtunk, hogy lehetőséget kapunk fiatalokat a Fat Duck-ba kiküldeni. Habár Heston igencsak szigorú feltételredszert szabott, azt gondolom, hogy Román János referenciái – Taubenkobel, Four Seasons Budapest, Nobu – meggyőzően hatottak. Meg kell azonban jegyezni, hogy a vártnál jóval kevesebb a kritériumoknak megfelelő pályázat érkezett, amelyből le kell vonni azt a következtetést, hogy még mindig nehezen mozdulnak a fiatal szakácsok, hiába a világ egyik legjobb éttermében kapott lehetőségről van szó.

A pályázatok itt nem állnak meg: az év második felében újabb szenzációs lehetőségeket kínálunk majd. Tárgyalásban állunk az René Redzepi –vel (Noma) és Philippe Rochat – val (Rochat) is hasonló lehetőségek kidolgozásában.” – tette hozzá Kreil Vilmos, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Forrás: Pincérújság

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM

-->