Kosár

Kosár

420 Ft.-ból kihozni egy három fogásos menüsort az nem akármi, hanem OKÉS!

2015-11-27 10:55:09

Az Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) 2016-os közétkeztetői gasztro kupa döntőjébe biatorbágyi, budapesti, hódmezővásárhelyi, kecskeméti, miskolci, nyíregyházai és pécsi csapatok jutottak.

A „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett verseny célkitűzése – a hagyományos ízek megőrzése mellett – a tradicionális ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása. A versenybe bármely közétkeztetést végző konyha csapata (egy szakács és a segítője) benevezhetett, cégenként akár több csapat is.

Összesen 26 csapat indult. Előételből, főételből és desszertből álló, felnőtteknek szánt 3 fogásos napi menüsort kellett megtervezniük, amelyhez a felhasznált alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatta meg a nettó 420 Ft-ot. Fontos szempont volt továbbá, természetesen az élelmiszerbiztonsági szabályok betartása mellett, hogy a menüsorok jellemzően helyi, hazai alapanyagok felhasználásával készüljenek, tradicionális ízeket képviseljenek, és több száz adagban is elkészíthetőek, tálalhatóak és akár kiszállíthatóak legyenek.

OKÉS 2015 elődöntőPillanatkép a verseny elődöntőjéről

A selejtező során a dokumentumokat (menü, kalkulációk stb.) értékelte ki a zsűri, amiket az elődöntőben el is kellett készíteni. A versenyfogások között akadt liba- és zöldborsó-leves, tökfőzelék ropogós ponttyal, vadas csirkecomb, csirkepaprikás metélőhagymás galuskával, nagyi sütije, mák- és sütőtök-felfújt és palacsintás rétes vanília öntettel.

A nevezések bírálata során, valamint a pécsi, miskolci és budapesti elődöntőkön összesen maximum 100 pontot szerezhettek az indulók. Azok jutottak tovább, akiknek sikerült 80 pont felett teljesíteni. 12 csapatnak sikerült bekerülnie a döntőbe, ami várhatóan 2016 februárjában lesz Budapesten.

További részleteket a NÉBIH honlapján olvashat!

AZ Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny elődőntőjérül készült videó:

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. További információ: Süti (cookie) tájékoztatóAdatkezelési tájékoztató

ENGEDÉLYEZEM   NEM ENGEDÉLYEZEM

-->